Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Zgodovina podjetja

Leta 1984 je Franc Bojanc kot mlad strokovnjak, poln energije in novih idej s fakultete, nastopil svojo prvo službo pri enem pomembnejših podjetnikov v Novem mestu.

Ker je bil velik praktik, so ga kmalu zaposlili pri servisiranju in pri razvijanju novih produktov. Tako sta s sodelavcem leta 1985 prejela nagrado za inovacijo za razvoj usmernika za Železarno Jesenice. Mladega strokovnjaka, ki je bil brez obveznosti, so radi napotili na servise po vsej tedanji Jugoslaviji. Ravno to pa je postalo obremenjujoče, ko si je gospod Bojanc ustvaril družino.

Zato se je leta 1989 odločil, da poskusi samostojno pot. Prvi april je datum, ki pomeni začetek uspešne poti podjetja Elektronika Franc Bojanc s.p..

Prva dejavnost, s katero se je podjetje ukvarjalo, je bil servis. Servisirali so TV, Hi-Fi, videorekorderje, ... in tudi elektroniko po različnih podjetjih v Novem mestu. Ker pa je bil mojster še vedno poln idej, je dejavnost razširil na izdelovanje elektronskih sklopov in leta 1995 še na projektiranje in izdelovanje stacionarnih in prenosnih ozvočenj. Tega leta se je začelo tudi uspešno sodelovanje s podjetjem AVC d.o.o..

Kot je v navadi pri Slovencih, so se prvi večji projekti Elektronike Franc Bojanc s.p. izvajali izven Novega mesta. Pomembne reference so: Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Casino Portorož, Nadškofija v Ljubljani,... Šele z leti so strokovnost gospodu Bojancu priznali tudi na Dolenjskem, kjer je bil pogodbeni serviser in izvajalec večine konferenčnih dvoran v Revozu, avdio je opremil zdravilišče v Šmarjeških Toplicah, sodeluje z Adrio d.d., TPV Johnson Control d.d., TPV Arsed d.d., Krko d.d., različnimi šolami po Dolenjskem, zvokovno je opremil kar nekaj cerkva na Dolenjskem ( prva je bila Kapiteljska cerkev v Novem mestu),...

Leta 1998 je gospod Bojanc prevzel tudi zelo odgovorno delo: vklop novomeškega Revoza, kot dela svetovnega koncerna Renaulta, z videoprojekcijo v svetovno predstavitev novega Clia. Takrat so predstavitev istočasno preko slike v živo spremljali v vseh glavnih mestih zahodne Evrope. To je bila pri nas čista novost , ki pa je zelo dobro uspela in je gospod Bojanc zanjo prejel priznanje prvega moža Renaulta. Danes je to rutina, ki jo obvlada skoraj vsak, takrat pa je bila zalogaj, vreden vse pohvale.

Ker pa gre razvoj na področju elektronike zelo hitro naprej, so se vedno znova porajale tudi želje po spoznavanju novega. Leta 1999, torej ob desetletnici delovanja, je Elektronika Franc Bojanc s.p. svoje delovanje razširila še na področje video tehnike. Začeli so s projektiranjem in izdelovanjem videokonferenčnih dvoran.

Hkrati pa se je porodila tudi želja po lastni videoprodukciji. Z nakupom ustrezne opreme: digitalnih videokamer, mešalne mize, računalniških programov, reportažnega avtomobila,... se je uresničila tudi ta ideja. Tako je bila Elektronika Franc Bojanc s.p. lahko prisotna na vseh pomembnih dogodkih v Novem mestu in okolici in jih ohranjala kot trajen spomin na utrip nekega časa.

Zaradi povečanega obsega dela in lažje organizacije se je podjetje v letu 2006 preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo. Tako se od druge polovice leta 2006 imenuje Elektronika Bojanc d.o.o.. Elektronika Bojanc d.o.o. se še vedno uspešno ukvarja z vsemi dejavnostmi, ki jih je vodilo prej. Trudi se, ugoditi željam strank in delo opraviti kvalitetno in zanesljivo. Glavni cilj Elektronike Bojanc d.o.o. je, zadovoljna stranka, ki z veseljem in preprosto uporablja naše stroitve.

Elektronika Bojanc d.o.o. je pripravljena na nove izzive in čaka na nove ideje, ki jih bo prinesel čas.

Snemanje dogodkaSnemanje prireditvesnemanje sejmaOzvočevanje koncerta

 

Zadnji dogodki

Kontakt

Kontaktirate nas lahko od od ponedeljka do petka od 8.00 do 20.00 ure

  • Naslov: Kočevarjeva ul. 25, 8000 Novo mesto
  • Tel: +386 [0]7 30 23 309
  • Fax: +386 [0]7 30 23 309
  • Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Nahajate se: elektronika-Bojanc podjetje